Szigetelési eljárások

Kollégáink a helyszíni diagnosztika során felmérik a problémás területeket, majd a szigetelési hiányosságok feltárása után javaslatot tesznek a megfelelő technológia kiválasztására, alkalmazására.

A helyszíni épületdiagnosztika tartalmazza :
A terület nedvesség mérése
Fal hőmérséklet mérése
Meglévő vízszigetelés hibáinak feltárása
Pince, lábazat, csatorna bekötés vizsgálata
Épület alaprajz készítése
A javasolt technológiák ismertetése
A közületi árajánlatok esetén a központi irodánk készít tételes árajánlatot.
 

A vízszigetelési technológiák összehasonlítása

  AQUAPOL Eljárás Lemezbesajtolás Nagy Nyomású Injektálás
Alkalmazhatóság
Vályog  
Tömör tégla
Lyukacsos tégla   
Tufa
Terméskő     
Beton   
Salak   

 

10 év garanciát adunk, de gyakorlatilag az épület élettartamát meghaladja a szigetelőlemez tartóssága!
 

A lemezbeütéses utólagos falszigetelés az épületen azonos magassági síkban körbefutó vízszintes téglafugában alakítja ki az utólagos  vízszintes  vízszigetelést.Ez a fajta épületszigetelés a falba nagy erővel bejuttatott rozsdamentes, hullámos, speciálisan kiképzett, görbékkel és korrózióvédelemmel rendelkező fémlemez megfelelő átlapolások esetén vízhatlan szigetelés kialakítására alkalmas, azaz a fémlemez a víz, talajvíz épületszerkezetbe való alulról történő behatolását teljes mértékben megakadályozza.

A szigetelés tervezett magassági sávjában a habarcsfuga vonalában leverjük a vakolatot, és ide kerül illesztésre, bepréselésre a bejuttatandó fémlemez. Az acéllemezek méretre vannak legyártva, az adott épület falainak megfelelő szélességben. A fémlemez falba történő bejuttatását pneumatikus kalapáccsal végezzük.

A szigetelést elsősorban a padlósík felett 8-20cm-rel vagy e fölött lehet elkészíteni. Terepszint alatt, amennyiben a beépítési mód és egyéb körülmények lehetővé teszik, csak igen széles munkaárok készítésével lehet dolgozni.

A falak  lemezbeütés-sel, acéllemez besajtolással  történő utólagos szigetelése után is szükséges a falban, vakolatban lévő ásványi sókat eltávolítani és újra kell vakolni speciális légpórusú vakolattal. Utána megszűnik a vizesfal, nedvesfal, salétromosfal és penészesfal probléma. 

A lemezbeütés előnyei: vízhatlan vízszigetelés alakítható ki utólagosan, a kivitelezés ideje rövid, felújításkor a padlószigeteléssel összeköthető és így teknőszigetelés készíthető.

A lemezbeütés hátrányai vízszintes habarcsfuga feltétlenül szükséges, a lemezbeütés repedéseket okozhat a falban,rontja az épület statikai állapotát, a szigetelést csak a padlósíktól 8-20cm-re lehet elkészíteni, ezt a 8-20cm-es sávot külön, más módon kell szigetelni.

Lemezbeütés

Az épületeknél általában alkalmazott gravitációs (furatba öntés) szigetelés, az esetek nagy részében kielégítő megoldást nyújt a kapilláris eredetű falnedvesedések megszüntetésére, de a fal nem megfelelő telítése miatt elég gyakori a hibalehetőség. 
A falban a bizonytalan terjedés, és nem megfelelő pórustelítés miatt szigeteletlen szakaszok maradhatnak, még a leggondosabb kivitelezés esetén is.

Fenti hibákat hivatott kiküszöbölni a Németországban már alkalmazott csúcstechnológia a magasnyomású injektálás.

A szigetelendő falba, 12mm átmérőjű furatokat készítünk 12-14 cm furattávval, majd ezekbe magas nyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk.

Ezután egy speciális géppel 1-300bar nyomással jutatjuk be a szigetelőanyagot, mely függően a fal anyagától, nedvességtartalmától, lehet műgyanta, szilikon, vagy kovásító oldat.

Összehasonlításképpen a hálózati víz, mely nyomócsőtörés esetén képes akár néhány perc alatt átáztatni egy vastagabb falat is, 4-6 bar nyomással érkezik.

A gép által biztosított nyomás és a szelepek nyomásmegtartó képessége, biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag.

Egy vízre habosodó kétkomponenses műgyanta injektálásával vízbetöréseket is meg tudunk szüntetni.

Munkánkhoz a Aquaseal Kft által forgalmazott AQUAFIN-IB2 sziloxán szigetelő anyagot alkalmazzunk., melyek rendelkeznek minden szükséges  magyar minősítéssel és tanúsítvánnyal.

Aquapol technológia

Ez a falszigetelési mód a ma ismert szigetelési eljárások között az egyik legmodernebb, leggazdaságosabb és a legkevesebb fizikai beavatkozással jár.

Az épületben egy készülék kerül elhelyezésre, amely mérhető feszültség változást okoz a falban így megszünteti a falazó anyag kapillárisaiban / hajszálereiben / az anyag felülete és a vízmolekulák közötti tapadást, (felületi feszültség), így a kapcsolódás megszűnésével, a gravitáció hatására a víz visszaszivárog, a talajszintre.

A készülék beszerelése előtt a helyszínen lévő technikus kolléga megméri a falazat nedvességét, melyről jegyzőkönyvet állít ki, majd három, hat és kilenc hónap múlva a szintén szükséges méréseket is dokumentáljuk, így folyamatosan végig kísérjük a fal száradását, valamint a garanciához szükséges jegyzőkönyvek is kiállításra kerülnek.

Az utólagos méréseknek nincs külön díjazásuk, az ajánlatban kapott ár tartalmazza a költségeket.

Amíg a készülék az épületben van, addig a víz kapilláris úton a falazatban nem tud felszívódni. A technikusaink a készülék felszerelését, a beállításait és a szükséges méréseket  mint egy négy - négy és fél óra alatt végzik el.
 

Falszigetelési kérdéseivel kapcsolatosan keresse kollégánkat.

Kapcsolattartó: Várkonyi Krisztián
Telefon: 70/434-75-50
Email: bvmtechnik.kft [kukac] gmail.com

BVM Technik Kft.
2161, Csomád, Levente u. 15/A. 
adósz.: 23309757-2-13.

Székhely

BVM Technik Kft.
2161, Csomád, Levente u. 15/A. 
adósz.: 23309757-2-13.

Elérhetőségeink

Kapcsolattartó: Várkonyi Krisztián

Telefon: 70/434-75-50
Email: bvmtechnik.kft [kukac] gmail.com