Telefon:
70 / 434 75 50

Lemezbeütéses Technológia

10 év garanciát adunk, de gyakorlatilag az épület élettartamát meghaladja a szigetelőlemez tartóssága!

A lemezbeütéses utólagos falszigetelés az épületen azonos magassági síkban körbefutó vízszintes téglafugában alakítja ki az utólagos  vízszintes  vízszigetelést.Ez a fajta épületszigetelés a falba nagy erővel bejuttatott rozsdamentes, hullámos, speciálisan kiképzett, görbékkel és korrózióvédelemmel rendelkező fémlemez megfelelő átlapolások esetén vízhatlan szigetelés kialakítására alkalmas, azaz a fémlemez a víz, talajvíz épületszerkezetbe való alulról történő behatolását teljes mértékben megakadályozza.

A szigetelés tervezett magassági sávjában a habarcsfuga vonalában leverjük a vakolatot, és ide kerül illesztésre, bepréselésre a bejuttatandó fémlemez. Az acéllemezek méretre vannak legyártva, az adott épület falainak megfelelő szélességben. A fémlemez falba történő bejuttatását pneumatikus kalapáccsal végezzük.

A szigetelést elsősorban a padlósík felett 8-20cm-rel vagy e fölött lehet elkészíteni. Terepszint alatt, amennyiben a beépítési mód és egyéb körülmények lehetővé teszik, csak igen széles munkaárok készítésével lehet dolgozni.

A falak  lemezbeütés-sel, acéllemez besajtolással  történő utólagos szigetelése után is szükséges a falban, vakolatban lévő ásványi sókat eltávolítani és újra kell vakolni speciális légpórusú vakolattal. Utána megszűnik a vizesfal, nedvesfal, salétromosfal és penészesfal probléma. 

A lemezbeütés előnyei: vízhatlan vízszigetelés alakítható ki utólagosan, a kivitelezés ideje rövid, felújításkor a padlószigeteléssel összeköthető és így teknőszigetelés készíthető.

A lemezbeütés hátrányai vízszintes habarcsfuga feltétlenül szükséges, a lemezbeütés repedéseket okozhat a falban,rontja az épület statikai állapotát, a szigetelést csak a padlósíktól 8-20cm-re lehet elkészíteni, ezt a 8-20cm-es sávot külön, más módon kell szigetelni.

Magas-nyomású injektálás

A szigetelendő falba, 12mm átmérőjű furatokat készítünk 12-14.cm furattávval, majd ezekbe magas nyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk. Ezután egy speciális géppel 1-300bar nyomással jutatjuk be a szigetelőanyagot, mely függően a fal anyagától, nedvességtartalmától, lehet műgyanta, szilikon, vagy kovásító oldat. Összehasonlításképpen a hálózati víz, mely nyomócsőtörés esetén képes akár néhány perc alatt átáztatni egy vastagabb falat is, 4-6 bar nyomással érkezik.magas nyomású injektálás
A gép által biztosított nyomás és a szelepek nyomásmegtartó képessége biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag. Egy vízre habosodó kétkomponenses műgyanta injektálásával vízbetöréseket is meg tudunk szüntetni. Munkánkhoz a Méhes-Renoszig Kft. által forgalmazott HYDROBLOCK SI-709 mikro szilikon szigetelő anyagot alkalmazzunk, melyek rendelkeznek minden szükséges magyar minősítéssel és tanúsítvánnyal.

Az injektálás előnyei: egyszerűen kivitelezhető,tömör falanyagok esetén jól alkalmazható, nincs vízszintes fugasor igénye
Az injektálás hátrányai: a kialakított szigetelés csak vízzáró(lásd működési elveinknél, hogy ez miért hátrány), üreges falazóelemeknél nem alkalmazható